Handelsbetingelser

Download handelsbetingelser som PDF-fil.
Download fortrydelsesformular som PDF-fil.

Virksomhedsoplysninger

4. til venstre I/S – herefter Forlaget 4. til venstre
Toldbodgade 1
3790 Hasle
CVR: 3609 8279
[email protected]

Betaling

Forlaget 4. til venstre modtager betaling med MobilePay og betalingskort (VISA-Dankort, VISA, VISA Electron og American Express).

  • Ved kortbetaling vil betaling først blive trukket på din konto, efter varen er afsendt. Ved forsalg – altså hvor du køber bogen før den er udkommet – trækkes betalingen også først fra dit kort når varen afsendes, men beløbet er reserveret fra du afgiver ordren.

Alle beløb er i DKK. Danske kroner og er inkl. 25% moms.

Forlaget 4. til venstre håndterer ikke betalingsoplysningerne selv ved kortbetaling, men udveksler dem med vores kortindløser Scanpay. Dine kortoplysninger bliver krypteret med den såkaldte SSL (Secure Socket Layer) protokol. Det betyder, at uvedkommende ikke kan aflæse dit kortnummer eller andre informationer under betalings-forløbet.

Levering

Leveringstiden er normalt 2-8 hverdage. Du modtager en e-mail, når din ordre afsendes fra os.

Forlaget 4. til venstre sørger for levering med Bring, GLS eller anden distributør. 

Forlaget 4. til venstre kan ikke drages til ansvar for forsinkelser hos transport-leverandøren. I tilfælde af meget forsinkede (adskillige dage) eller decideret udeblevne leverancer, fremsender Forlaget 4. til venstre naturligvis en ny leverance uden beregning.

Levering af fysiske bøger koster fra 20 kr. per ordre afhængig af pakkens størrelse og dine valg.

Levering på Bornholm sørger vi enten selv for, eller vi får hjælp af en lokal distributør.

Levering af e-bøger

E-bøger leveres via en e-mail, som indeholder et download link. Tjek evt. dit spam-filter, hvis du ikke modtager mailen inden for en time. Du modtager først din ordrebekræftelse på e-mail, og derefter en ekstra e-mail, som indeholder et link, hvorfra du downloade dit produkt.

Reklamationsret

Dit køb er omfattet af købeloven. Det betyder, at du enten kan få en mangelfuld vare repareret, ombyttet, pengene tilbage eller afslag i prisen – afhængig af den konkrete situation. Det er et krav, at reklamationen er berettiget, og at manglen ikke er opstået som følge af en fejlagtig brug af produktet eller anden skadeforvoldende adfærd.

Du skal reklamere indenfor “rimelig tid” efter, at du har opdaget manglen ved varen. Vi anbefaler, at du reklamerer så hurtigt som mulig, og gerne indenfor en måned efter fejlen er opdaget.

Sådan returnerer du en mangelfuld vare

Du kan reklamere ved at kontakte os via mail til [email protected]. Afhængig af den konkrete situation vil du modtage de videre instrukser. 

I mailen bedes du samtidig oplyse så detaljeret som muligt oplyse, hvad problemet er. 

Skal varen sendes retur, bedes du benytte følgende adresse, efter du har kontaktet os på mail.

Forlaget 4. til venstre
Toldbodgade 1
3790 Hasle
[email protected]

Ved andre problemer eller evt. udeblevne leverancer rettes også henvendelse til denne adresse. Bemærk at vi ikke modtager breve eller pakker sendt pr. efterkrav. 

Returnering kan også ske ved at nægte modtagelse eller aflevere varen personligt hos os. Det er ikke et krav, men ekspeditionen fremmes, hvis fyldestgørende informationer følger pakken – eksempelvis kopi af ordrebekræftelse, registreringsnummer og kontonummer for bankkonto, hvortil refusion kan foregå, kopi af evt. forudgående korrespondance mv. Dette kan også oplyses på mail forud for returneringen.

I forbindelse med reklamationssager afholder Forlaget 4. til venstre returneringsomkostninger i rimeligt omfang.

Refusion

I tilfælde af aftalte dekorter, returnerede varer eller forudbetalte varer som afbestilles før afsendelse, skal der ske en hel eller delvis refusion af købesummen. Refusion sker normalt altid ved bankoverførsel, og Forlaget 4. til venstre har derfor brug for oplysninger om registreringsnummer og kontonummer for din bankkonto. Disse oplysninger er ikke følsomme, og kan uden videre oplyses pr. email eller anden traditionel korrespondanceform.

Fortrydelsesret

Du kan uden begrundelse fortryde dit køb inden for 14 dage. Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag, du har modtaget dine varer. Inden for disse 14 dage skal du kontakte os, hvis du ønsker at gøre brug af din fortrydelsesret. Derefter har du yderligere 14 dage til at sende bogen retur til os. 

Når varen er modtaget retur og godkendt, refunderes købsprisen til din konto indenfor få dage.

Hvis du køber en e-bog til download, skal du være opmærksom på, at der ikke ydes fortrydelsesret, såfremt der er klikket på linket og download er påbegyndt. Er der ikke klikket på linket, er der 30 dages retur- og fortrydelsesret.

Med din godkendelse af vores handelsbetingelser fraskriver dig din fortrydelsesret. 

Sådan gør du brug af din fortrydelsesret

Du skal først gøre os opmærksom på, at du ønsker at bruge din fortrydelsesret. Det kan du gøre pr. mail på [email protected].

Du kan også vælge at benytte vores standard fortrydelsesformular og sende med retur. Den finder du herunder. 

Du udfylder standardfortrydelsesretsformularen, som du finder herunder. Det er ikke obligatorisk, men gør det lettere for alle parter. 

Vær opmærksom på

  • Hvis du vælger at fortryde et køb, skal du blot returnere varen i væsentligt samme stand og mængde som du modtog den. 
  • Omkostninger til returnering skal du selv afholde.

Varens stand, når du sender den retur

Du hæfter kun for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på. Med andre ord – du kan bladre i bogen på samme måde, som hvis du prøvede den i en fysisk butik.

Hvis bogen er slidt udover, hvad der er beskrevet ovenfor, betragter vi den som brugt, hvilket betyder, at du ved fortrydelse af købet kun får en del eller intet af købsbeløbet retur, afhængig af varens handelsmæssige værdi.

For at modtage hele købsbeløbet retur må du altså gøre det samme, som man kan i en fysisk butik. Du må afprøve varen, men ikke tage den i egentlig brug.

Ved returnering sendes varen tilbage i originalemballagen og pakkes forsvarligt ind. 

Oplysning om klagemuligheder

En klage over en vare eller tjenesteydelse købt hos os kan indgives til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens Center for Klageløsning, Carl Jacobsens Vej 35, 2500 Valby. Du kan klage til Center for Klageløsning via www.forbrug.dk.

EU-Kommissionens online klageportal kan også anvendes ved indgivelse af en klage. Det er særlig relevant, hvis du er forbruger med bopæl i et andet EU-land. Klage indgives her: http://ec.europa.eu/odr

Ved indgivelse af en klage skal du angive vores e-mail adresse [email protected].

Persondatapolitik

Se under Persondatapolitik.

Standard fortrydelsesformular

(denne formular udfyldes og returneres kun, hvis fortrydelsesretten gøres gældende)

Til
Forlaget 4. til venstre
Toldbodgade 1
3790 Hasle
[email protected]
Jeg meddeler herved, at jeg ønsker at gøre
fortrydelsesretten gældende i forbindelse
med min købsaftale om følgende varer:
Bestillingsdato:
Dato for modtagelse:
Køber:
Købers adresse:
Købers underskrift og dato:

 (handelsbetingelserne er senest opdateret d. 10. maj 2022)